Genel

Kaç Çeşit Altın Vardır?

Saf altın
Bazen 24 ayar altın olarak adlandırılan saf altın,% 100 altın metaldir. Zengin sarı rengi ve kırılgan yapısı ile bilinir. Tarih boyunca kuyumcular kraliyet takıları için saf altını kullandılar. Ancak kırılganlığı, modern tüketiciler için pratik olmadığı anlamına gelir. Saf altını parmaklarınızla bükebilir veya hatta bir tırnakla çizebilirsiniz. Günümüzde saf altın, altın varak adı verilen altın dekoratif tabakalar haline getirmek veya kaplamak için ayrılma eğilimindedir. Bu çarşaflar genellikle şovu durduran tatlılar veya hoşgörülü alkollü içecekler hazırlamak için kullanılır.
Sarı Altın Alaşımları
Sarı altın alaşımları altına çok benziyor ancak saf altının gümüş ve çinko ile karıştırılmasıyla elde ediliyor. Bu, sarı altın alaşımının altın rengini korumasına yardımcı olur, ancak ayarlandığında daha güçlü hale getirir.
Sarı altın alaşımlarından yapılan takılar daha dayanıklıdır. Çizilmeye karşı dayanıklıdırlar ve saf altından yapılan mücevherler kadar kolay şekilden bükülmezler, bu nedenle her gün takılabilirler. Bu, sarı altın alaşımını düğün ve nişan yüzükleri , saatler ve nesiller boyunca aktarılabilen zamansız mücevherler için ideal hale getirir . Sarı altın alaşımından yapılan takılar% 100 altından yapılmadığı için daha uygun fiyatlıdır. Ancak saf altın kadar parlak görünmüyor.
Sarı altın alaşımları, saf altının diğer metallere oranını ifade eden karat sistemine göre sıralanır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yaygın sarı altın alaşımı 14 ayar altındır. Saf altın 24 ayar altın olduğundan, 14 ayar altının kabaca% 58 saf altın ve% 42 diğer metaller olduğunu hesaplayabilirsiniz. Daha yüksek karat derecesine sahip sarı altın alaşımları daha fazla altına sahiptir ve bu nedenle daha pahalıdır, daha kırılgan ve daha parlak görünür. Daha düşük karat derecesine sahip sarı altın alaşımları daha az altın içerir ve bu nedenle, daha yumuşak bir renge sahip daha uygun fiyatlı ve daha dayanıklıdır.
Kuyumcular karate derecelendirmesini sarı altın alaşımlı mücevherlerin her bir parçasına damgalıyor veya kazıyor. Bu bilgiler, mücevherin ayırt edici özelliği veya kalite işaretinin bir parçasıdır.
Renkli Altın Alaşımları
Renkli altın alaşımları, sarı altın alaşımlarına benzer. Ancak saf altın, gümüş ve çinko yerine diğer metallerle karıştırılır. Bu farklı metaller, renkli altın alaşımlarının son rengini etkiler.
Beyaz altın ve pembe altın, en yaygın renkli altın alaşımlarıdır. Beyaz altın, platin veya som gümüşe benzer şekilde soluk simli bir görünüme sahiptir. Nikel, paladyum, platin veya manganez gibi saf altın ve beyaz metalden oluşturulur. Beyaz altına bakır, çinko veya gümüş de eklenebilir. Saf altının bakırla harmanlanması, farklı bir pembe pembe tonu olan renkli bir altın alaşımı olan pembe altın oluşturur. Yeşil altın daha az yaygındır, ancak saf altının bakır, gümüş ve çinko ile birleştirilmesiyle de oluşturulabilir.
Sarı altın alaşımları gibi, renkli altın alaşımları da karat sistemi kullanılarak sıralanır. Renkli altın alaşımından yapılmış bir mücevher parçasının ayırt edici özelliğini aramak, içerdiği saf altının yüzde kaçını size söyler.
Altın Katmanlar
Çeşitli farklı altın katmanlama teknikleri, mücevher severlere altın fiyat etiketleri olmadan altın görünümü verir. Altın katmanlama teknikleri, düşük maliyetleri ve eğilme ve yüzey çiziklerine karşı dirençleri nedeniyle saf altın yerine sarı veya renkli altın alaşımları kullanır.
Altın Dolu
Altın dolgulu mücevherler tipik olarak kuyumcuların pirinçinden, bakır ve çinko karışımından yapılır ve iki veya üç altın alaşımıyla kaplanır. Isı ve basınç, altın alaşımlı katmanların kuyumcuların pirinçlerine yapışmasını sağlar. Görünen taraftaki altın kaplama ve tümüyle altın kaplamaya sahip çift kaplı altın dolgulu mücevherlerle tek kaplı altın dolgulu mücevherler alabilirsiniz. Altın dolu mücevherlerin çoğu 12 veya 14 ayar altın kullanır. Ağırlık olarak tipik olarak% 5 altın alaşımına sahiptir. Tüm bu bilgiler kalite işaretinde gösterilmelidir.
Haddelenmiş Altın
Haddelenmiş altın, pirinç bir göbeğe sabitlenmiş ince altın alaşımlı levhalara sahiptir. Bu altın kaplama tekniği saat yapımında yaygındır. Yöntem altın dolgusuna benzer, ancak ağırlıkça yalnızca altın alaşımının yarısına ihtiyaç duyduğundan, genellikle çok daha düşük altın içeriğine sahiptir.
Altın kaplama
Bazen altına daldırılmış mücevher olarak adlandırılan altın kaplama takılar, altın dolgulu veya haddelenmiş altın takılardan daha az altın içerir. Pirinç veya başka bir ana metale altın alaşımı uygulanarak yapılır. Altın kaplama takılar, genellikle altın dolgulu mücevherlerin sahip olduğu ağırlıkça altın alaşımının onda birine sahiptir. Satın alınabilirliği onu popüler kılar, ancak altın alaşımlı kaplamanın zamanla yıpranması muhtemeldir.

İlgili Mesajlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir